top of page

The Fault in Our Stars (2014)

Cijfer: 8,5

Plot

Hazel en Gus ontmoeten elkaar bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Al snel slaat de vonk over en worden ze verliefd. Ze staan allebei cynisch in het leven en hebben dezelfde interesses en humor. Hun relatie is bijzonder, omdat ze beide te kampen hebben met kanker. De film is gebaseerd op het boek "De Weeffout in onze sterren" van John Green.

 

 

Recensie: Romantische tienerfilm met bijzondere invalshoek

The Fault in Our Stars is een prachtige verfilming van het gelijknamige boek dat in 2012 werd gepubliceerd. Het vertelt het bijzondere verhaal van Hazel en Gus die beide een terminale vorm van kanker hebben. Door hun ziekte zijn ze alles behalve de doorsnee tieners.

 

Het verhaal

De film begint met de opbloeiende liefde tussen Hazel en Gus. Zij ontmoeten elkaar in een praatgroep voor kankerpatiënten. Al snel wordt duidelijk dat de twee verschillend in het leven staan. Hazel is door haar longkanker neerslachtig en Gus heeft eerder een positieve kijk op het leven. De twee hebben al snel een klik. Ze hebben dezelfde interesses en langzamerhand groeien ze steeds dichter tot elkaar. Lange gesprekken aan de telefoon en de nodige sms’jes zorgen ervoor dat hun liefde groeit. Zo gaat dat meestal bij tieners. Toch hebben Hazel en Gus het niet gemakkelijk. Hazel heeft moeite met ademen en loopt continu met een zuurstoftank rond en Gus heeft zijn been verloren. Hierdoor krijgt het verhaal meer diepgang.

In het tweede gedeelte van de film wordt het een stuk serieuzer. Thema’s als de dood en omgaan met verlies staan dan centraal. Dit zorgt ervoor dat de film meer wordt dan alleen een tienerromance.

 

Amsterdam

Wat vooral leuk is voor de Nederlandse kijkers is de reis die Hazel en Gus maken naar Amsterdam. Bekende plekjes zoals het Anne Frank huis en de grachten van Amsterdam komen volop in beeld. In veel films wordt Amsterdam gebruikt om drugs en seks te verheerlijken, dit is niet het geval bij The Fault in Our Stars. Dit maakt de film vernieuwend. Wat iets minder gepast is, is de zoenscène in het Anne Frank huis. Hazel en Gus zoenen hier voor het eerst en vervolgens begint iedereen te klappen. Dit is niet erg passend voor de locatie.

 

Acteerwerk

Het acteerwerk in de film is van hoog niveau. Shailene Woodley en Ansel Elgort spelen de sterren van de hemel. Zij waren eerder dit jaar te zien in de film Divergent. Door hun overtuigende acteerwerk is de film erg realistisch. Daarnaast is de chemie tussen de twee acteurs voelbaar gedurende de film. Niet alleen de hoofdrollen zorgen voor een goed geslaagde film, maar ook de bijrollen zijn sterk. De bijrol van Willem Dafoe bijvoorbeeld als alcoholist en zelfingenomen man wordt sterk vertolkt.  De bijrol van Natt Wolff zorgt voor de grappige noot in het verhaal. De scènes waarin hij over zijn vriendin heen probeert te komen zijn hilarisch.

 

Conclusie

Fault in Our Stars is vooral een ontroerende film. Het is dan ook echt zo’n film waarbij je met zakdoekjes op de bank zit en even lekker gaat huilen. De passende muziek in de film zorgt ook voor de nodige tranen.

Regisseur Josh Boone heeft knap werk geleverd met The Fault in Our Stars en wij geven de film dan ook een 8,5.

 

bottom of page